Over mij

Ik ben Nathalie Lagerveld-Koomen en heb mijn praktijk in Leiden.

Na mijn studie aan de Hogere Hotelschool heb ik jaren gewerkt op verschillende afdelingen personeel en organisatie. Ik merkte dat mijn interesse vooral uitging naar de mens en naar wat iemand bezighoudt. 

Toen ik zelf te maken kreeg met verlies en rouw, werd het voor mij nog duidelijker dat ik iets voor anderen wil betekenen. Om me hierin als professional te ontwikkelen, heb ik de hbo-opleiding Psychosociale Begeleiding gevolgd en vervolgens de masterclass Integrale Counseling. Beide bevestigden wat ik al wist: mijn oprechte interesse in hoe mensen in elkaar zitten en de roeping ze de kracht te geven om hun eigen weg weer te kunnen volgen. 

Mijn persoonlijkheid kenmerkt zich door mijn openheid en eerlijke benadering. Ik luister om te ontdekken wat iemand bezighoudt en drijft. Op die manier ontstaat er een unieke, persoonlijke werkwijze.

Van nature ben ik nieuwsgierig naar het denken en handelen van mensen. Dit komt tot uiting in mijn vak. Counseling is niet mijn werk, het is wie ik ben. 

Ik ben professioneel en betrokken en zet ook humor en relativering in. Zelfontwikkeling hoeft niet zwaar of ingewikkeld te zijn. 

Mijn Visie

Al van jongs af aan zijn (h)echte relaties voor mij de essentie. Alleen dan ontstaat er verbinding. Openheid, betrouwbaarheid en echtheid zijn belangrijke kernwaarden, naast zachtheid, harmonie en verbondenheid. Daarnaast vind ik het van groot belang om de ander met respect te blijven zien, dit vraagt steeds weer opnieuw kijken en je oordeel loslaten. 

Helder luisteren naar de ander is de basis van waaruit ik werk, ik volg daarin mijn hart en mijn intuïtie en probeer jou te volgen in hetgeen jij mij vertelt en daar mijn begeleiding op af te stemmen. 

Wat maakt dat iemand op een bepaalde manier reageert? Wat zorgt ervoor dat iemand steeds vastloopt in zijn of haar leven?

Ik ben oprecht geïnteresseerd hoe mensen in elkaar zitten en wat ervoor heeft gezorgd dat mensen vanuit bepaalde ingesleten patronen handelen zonder zich ervan bewust te zijn dat dit hen juist belemmert. En hoe de mens beschikt over een enorme bron van levensenergie, levenskracht, die er altijd is, ook al is deze soms toegedekt geraakt.