Mijn werkwijze

Tijdens de counselingssessies ga ik samen met jou op zoek naar jouw (beschermings)mechanismen, de patronen die je belemmeren in het dagelijks leven. Doordat we als mens veelal vanuit een overlevingsstand handelen; vechten, vluchten en bevriezen, verliezen wij onszelf regelmatig in het contact met de ander. Als je je daar bewust van wordt en die patronen die in je jeugd zijn ontstaan, aandacht en zorg durft te geven, kom je bij de diepere laag in jezelf, de laag van je innerlijke levensenergie, je potentieel. 

Ik loop gedurende een bepaalde periode mee op jouw levenspad met als doel dat je weer in staat bent om vanuit je innerlijke kracht je eigen weg te vervolgen. Dit doe ik door het toepassen van verschillende technieken uit diverse therapeutische werkwijzen, maar bovenal door met aandacht bij jou te zijn.

Dat doe ik als volgt:

  • ik hoor wat je zegt en voel wat je niet zegt
  • ik confronteer je als het nodig is
  • als de pijn teveel wordt, sta ik naast je
  • we maken jouw hulpvragen samen inzichtelijk
  • ik stimuleer je naar oplossingen te zoeken
  • er is wederzijds vertrouwen
  • ik bied een veilige omgeving